top of page

Hva er miniatyrspill?

Miniatyrspill er en form for brettspill hvor mang bygger figurene selv, maler dem, og spiller med figurene.

 

Det finnes uttallige varianter. Miniatyrspill kommer i alle størrelser og typer, fra krigspill som gjenspeiler virkelige slag hele veien til futuristiske verdener med romvesen og supersoldater.

 

Det finnes ikke noe fast regelsett for alle, like lite som for brettspill eller dataspill. Miniatyrspill skiller seg fra rollespill ved at figurene er fokus for spillet, og er helt nødvendige spillebrikker.

DSC_0726 1.JPG

Hva er Age of Sigmar

Chainrasp Hordes 1.png

Warhammer: Age of Sigmar er et miniatyrspill produsert av Games Workshop. Det er arvtakeren etter Warhammer Fantasy Battles, et miniatyrspill med over 30 års historie!

Age of Sigmar er et fantasiunivers fyllt med alver, dverger, drager, guder og demoner. De slåss i en evig strid, hvor det alltid er mulig for spillerne å fortelle kule historier og skape sine egne helter gjennom kampene sine.

 

I tillegg til spillet er det også et utstrakt univers av bøker og lydbøker som er lagt til Age of Sigmar. 

Hvem kan være med?

Alle kan spille Age of Sigmar! Det kreves ingen forkunnskaper, annet enn at reglene og universet er skrevet på engelsk. Man kan utfolde seg kreativt ved å bygge og male figurer, eller utfordre seg taktisk gjennom spillet.

Da spillet er svært komplekst, så egner det seg nok best for ungdom fra 13 år og eldre.

Vi oppforder alle til å bli med! Alle som er interessert kan ta kontakt for en enkel gjennomgang av spillet, for vi stiller gjerne med demonstrasjoner og innledninger!

DSC_0724 1.JPG

Hvordan spilles det?

DSC_0159 1.JPG

Age of Sigmar er et turbasert krigspill. Hver spiller tar hver sin tur til å flytte på figurene sine, kaste magi, skyte, og sloss. Dette gjøres for å kapre viktige punkter på slagmarken, eller for et annet fastsatt oppdrag.

Man spiller på bord fyllt med terreng. Dette kan være alt fra brusflasker og bøker til spesiallagde og håndlagde bord. Så flyttes figurene over slagmarken mens man måler med målebånd og triller terninger.

Spillet har stor taktisk dybde, men er overraskende lett å lære seg. Intuitive regler bidrar til at man raskt kommer i gang.

Hva er Warhammer Underworlds?

Warhammer Underworlds er et seperat spill, lagt til Age of Sigmar-verdenen. Dette er et rent kompetitivt brettspill, som blander elementer av miniatyrspill og kortspill.

Ønsker man et spill som er raskere å spille, med kule figurer og mye taktisk dybde, så er dette en flott måte å kombinere interessene! Det spilles også på mindre plass, så man kan enklere ta det med seg.

Spillet består delvis av taktisk manøvrering på et hex-basert rutenett, og delvis av kortspill. I motsetning til mange kortspill er det ikke tilfeldig hvilke kort man får i oppgraderingspakkene, så det er enklere å planlegge kjøp.

Ironskulls boys.png
bottom of page