top of page
Søk

Fjordhammer GT

Av Thomas


I november kjørte Alexander i gang med Fjordhammer GT for andre gang. Denne to dagers turnering har høyt fokus på hobbyen i tillegg til spilling. Arrangementet legger opp til at alle skal ha det gøy, uavhengig om du kommer med den verste osten du finner eller om du bare ønsker å ha det gøy med å ha den største modellen på bordet.


Menn blir som barn igjen når de finner frem lekesoldatene sine.

Fjordhammer GT et hjertebarnet til mr. Fjordhammer selv, Alexander. Han har så og si helt alene arrangert dette eventet. Alt fra å lage packen til å lage det meste av terrenget. Turneringen holdes over to dager med lunsj hver dag, og sosiale aktiviteter på lørdags kvelden. Den har et nokså vanlig format med tre kamper på lørdagen og to på søndag, og det er også konkurranser som ikke går på spillingen. For å vinne turneringen holder det ikke å bare være den beste generalen, man får også poeng for hvor bra armeen ser ut og hvor hyggelig dine motspillere har det. Det kunne bli delt ut opp til 100 poeng for spilling, 20 for hobby og 20 for sportsånd til hver spiller.Frostlorden til Sebastian lengtet ut til snøen.

I år ble det holdt i STF sine nye lokaler på Ensjø i Oslo. Det er flotte lokaler som ligger i etasjen under der de hadde lokalet sitt før. Her er det luftig, godt lys og mye mer plass enn de hadde før. Dette er helt klart det beste spillelokalet i Oslo. Hvis du ikke har vært innom der så anbefaler jeg deg å ta en tur oppom.


En Frostlord som prøver å snike seg inn på Morathi.

Etter 3 kamper på lørdagen dro de som ville ned til sentrum for å få i seg noe mat og drikke i hyggelig selskap. Pairing for første kampen på søndagen var også ute, så det ble naturlig mye prat om hvordan man kunne løse utfordringen for neste dag.Morathi igjen, denne gangen i sin moster form. Hjelper lite når man møter Khorne dragen til Imbre.

Noen flere bilder fra helgen:
Etter alle fem kampene var unnagjort var det bare igjen for Alexander å telle opp poengene, og dele ut premier. Det ble delt ut premier til første andre og tredjeplass. Disse gikk til Danny, Martin og Stein. Hele listen:
I tillegg så var det premier til Favourite Army, Favourite Opponent, og best general i hver Grand Alliance.


Favourite army var stemt frem av deltakerne og påvirket ikke totalscoren i turneringen. Alexander nominerte de fire armeene som han likte best. Av disse så stemte alle deltakerne på de tre stykk og rangerte de etter hvem man likte best. De som ble nominert var min Sylvaneth, Christian sin Stormcast, Luca sin Fyreslayer, og Martin sin Stormcast arme. Jeg var så heldig å gå av med seieren.
Favourite Opponent var også stemt frem av deltakerne. Man stemte på de tre motstanderne man syns fortjente det mest, også her rangert. Det var gledelig å høre at alle fikk minst en stemme her. Vinneren ble Kim Roar som fikk stemmer av alle sine motstandere.


For de som var mest opptatt av spilling var det også premier til best i hver Grand Alliance. Disse fire prisene ble delt ut til spilleren som fikk mest spillepoeng i hver Grand Alliance. Sportmanship og Painting hadde ingenting å si her. Disse gikk til:


Chaos: Jarand

Death: Stein

Destruction: Danny

Order: Martin


Til slutt vil jeg takke Alexander for en veldig hyggelig og godt organisert turnering. Jeg storkoste meg og det virket det som at de fleste andre gjorde også. Jeg gleder meg allerede til neste år. Håper å se deg det neste år.

Comments


bottom of page