top of page
Søk

Intervju med Andårs, arragøren av Nordvegen GT


Andårs gratulerer Erling. Tor Erik og Kristoffer til venstre.

Av Thomas


Haugesunds første 2 dagers AoS turnering ble holdt i Haugesund siste helgen i august. Når man holder turnering rett ved sundet som ga navet til Norge, så må den selvfølgelig kalles opp etter det. De samlet 10 stykk til kjempe om heder og ære, og i den anledning er det passende å intervjue Andårs, en av arrangørene.


Først må man bli litt bedre kjent med Andårs. Hvem er du?


"Jeg begynte å spille Age of Sigmar for bare et par år siden. Hadde vert med å utvikle en lokal vennlig spillbutikk og vi hadde akkurat fått avtale med GW om produkter. Jeg begynte med BCR, men fant fort ut at når de andre begynte å spille objectives så funket ikke BCR så bra lenger. Det resulterte i at jeg hoppet på Kharadron Overlords når Battleforce boksene kom ut, men jeg misslikte både spillestilen og det å male dem, så jeg fikk ikke særlig mye lyst til å fortsette med dem. Så dukket muligheten for å splitte et par Soul Wars bokser med en spiller lokalt som ville begynne med SCE så jeg hev meg på og plukket opp nighthaunts. Da en av våre lokale spillere flyttet til Stavanger fikk vi plutselig nyss i at det var en turnering der på Armacon og jeg heiv meg med der. Da måtte lista oppdateres litt så jeg endte opp med en ganske sterk Legions of Sacrament liste. Nå spiller jeg hovedsaklig versjoner av LoN. Har en Sylvaneth hær som malingen er påbegynt og ikke skal spilles før det er tabletop ready."


Andårs sine blålysende spøkelser står i fin kontrast til økenbasene

Slik jeg forstår så har dere fått til et nokså bra miljø i en relativt liten by i Norge. Har du noen råd til andre som ønsker å bygge opp miljøet der man bor, eller få det til å vokse?

"Jeg og Erling har vært pådrivere for å få igang et sterkt AoS miljø i Haugesund, vi er begge ganske kompetative som spillertyper og det gjenspeiles litt i hvilket miljø som har vokst frem hos oss. Miljøet har hovedsaklig vært en utvidet vennekrets fra før av og flere har kommet til i ettertid. Age of Sigmar har vert forholdsvis lett å få på beina da vi måtte starte miljøet litt fra scratch og derfor har miljøet blitt et ganske samlet miljø med en hovedbase på Game Ninja. Game Ninja er vår lokale spillbutikk i Haugesund. På Game Ninja så driftes alt på frivillighet. Så ingen tar noe utbytte eller lønn fra selskapet. På den måten kan Game Ninja holde prisene gode og fortsatt være en stor butikk med gode spillbord i butikken.  Vi har arrangert en AoS turnering med 12 spillere i butikken, men det er nok dessverre ikke plass til mer enn det. Jeg har en selvtitulert tittel, "Emosjonell Medeiger", på Game Ninja og får være med å ta del i mye av planleggingen og driften av butikken. Og en av de godene vi miniatyrspillere har på butikken er et eget maleverksted i kjelleren på butikken. Der har vi et ca 10x4 fot bord med god belysning og gode oppbevaringshyller. En av de andre fordelene vi har i Haugesund er at både jeg og Erling har nøkkel til butikken og mye fritid (les. singel og barnlaus) så vi kan derfor holde åpent utenom åpningstider slik at det kan spilles i butikken. Game Ninja bruker mesteparten av sitt promoteringsbudsjettet fra GW på turneringsgevinster osv."


Andårs sin hær står klar til å ta i mot noen sinte alver

"Det er godt å ikke være alene om engasjementet. Ellers bør du starte tidlig med å få kontakt med andre aktive miljøer. Vi fikk fort bra kontakt både med Fjordhammer i Oslo og Drittunger i Stavanger. På den måten har det blitt lettere å bygge opp miljøet lokalt."

Kan du fortelle oss litt om deres første GT?

"Nordvegen GT var et prosjekt som Erling satte i gang da han hadde fått avtalt med Aleksander i Fjordhammer at vi kunne få masters kvalifisering i Haugesund. Vi hadde egentlig ikke rukket å få tenkt noe særlig på det før det plutselig måtte planlegges. Vi prøvde å finne en helg som ikke krasjet med andre AoS turneringer i Norge og måtte derfor se på August. I Haugesund så er det proppfullt med festivaler i August/september, men vi fant en helg som ikke hadde noe. Vi fikk ordnet med store gode lokaler, og jeg satte igang med terrengbygging. Designet en Rulepack med et interessant sekundær- og tertiær-poengsystem. Det så ut som vi skulle ende på 16-20 spillere, men da ukene nærmet seg turnering så begynte frafallet å dukke opp så vi endte dessverre med 10 spillere."

Selv om man kanskje ønsker flere, så er ikke 10 spillere på første turnering, som også ble nokså sent annonsert, noe å være missfornøyd med. Hvorfor skal leserne av denne artikkelen komme neste år?

"Nordvegen GT 2019 ble et hasteprosjekt. Nordvegen 2020 kommer ikke til å være et hasteprosjekt. Denne gang har Erling tid til å bli mer delaktig i planleggingen så nå får vi en lobbyist som har peiling på hvordan min/max av sponsor- og frifondsmidler fungerer. Midlene skal gå til terreng, matter og premier. Premiebordet i 2019 hadde en verdi på over 3000 kr og planen er å tredoble det til neste år. For tilreisende deltagere så er byens beste hotell nærmeste nabo av turneringslokalet. Planen for neste år er å få på plass en rabattavtale med dem. Vi har et mål om å nå 30 spillere til neste års turnering og videre øke med 10+ spillere for hvert påfølgende år. For å få det til trenger vi deg på Nordvegen GT til neste år!"


Ønsker du å lese mer om Nordvegen GT, så kommer det snart et intervju men vinneren av turneringen.

bottom of page