top of page

MASTERS

Fjordhammer miniatyrspillforening arrangerer det norske mesterskapet i Age of Sigmar, i samarbeid med miljø over hele landet!

Masters Norge 2022 sesongen

Fjordhammer MSF er stolte av å presentere masters for Age of Sigmar i Norge. Dette er en turnering for de 16 beste spillerne i Norge. For å kvalifisere seg til turneringen så må man gjøre det bra på Age of Sigmar turneringer i Norge.

 

Masters er samarbeidsprosjekt mellom miljøene i landet, for å skape en turnering hvor de beste av de beste får en egen arena til å vise seg frem. Masters vil holdes i Oslo i begynnelsen av hvert år. Vi jobber med å lage unike bord til dette, slik at man har Norges beste spillere, på Norges beste bord, samlet på en turnering!

For å se hvordan det går med kvalifiseringen klikk her.

Hvilke turneringer regnes som kvalifiserende?
Hovedregelen er at alle turneringer med minst 5 match play kamper på minst 1750 poeng er tellende. Men Fjordhammer MSF må være informert om arrangementet minst 6 uker før, og det må være tydelig i informasjonen til turneringen at det teller som et kvalifiserende arrangement til Masters Norge. Planlegger du å arrangere en turnering som er litt annerledes format, så ta kontakt med oss, så vurderer vi om og hvordan det skal telle i kvalifiseringen. Dobles eller lag turneringer er også kvalifiserende. Er du usikker på om en turnering du vurderer å dra på er kvalifiserende, ta kontakt med oss.

 

Når er sesongen og turneringen?
Sesongen går fra 1.januar.2022 til 30.november 2022. Turneringer som holdes i desember 2020 blir kvalifiserende til neste sesong. Selve masters-turneringen holdes i starten av 2023. 

 

Hvem blir kvalifisert?
Vi har sett til hvordan man har tilsvarende turnering i andre land, og ønsker å gjøre det nokså likt, men tilpasset norske forhold. Hver deltaker i en kvalifiserende turnering får en poengsum basert på plassering og hvor stor turneringen er. Store turneringer gir mer poeng. De to beste resultatene dine er tellende, og de 24 spillerne med mest poeng på sine to beste turneringer, er kvalifisert. Skulle noen av disse ikke ønske eller kunne delta, blir neste deltaker på listen invitert.

 

Hvordan blir poengene per turnering delt ut?
Deltar du på en turnering får du et sted mellom 1 og 100 poeng, men det er kun vinneren av de største turneringen som gir 100 poeng. Det skal også gi mer poeng å komme på en eksempel en 4 plass på en 40 spiller turnering enn å komme på 4 plass i en 30 spiller turnering. På turneringer der det er mindre enn 30 spillere så vil også første plass ikke kunne få 100 poeng. 

 

Poeng til første plass er altså avhengig av størrelse:
30 + spillere: 100 poeng
20-29 spillere: 90 poeng
18-19 spillere: 80 poeng
16-17 spillere: 70 poeng

 

For dem som ikke kommer på første plass er det laget en formel som er slik:
Poeng for førsteplass – ((Posisjon – 1) x (Poeng for førsteplass / antall spillere)) = Poeng for spilleren.

 

Et eksempel blir da hvis du kommer på femte plass i en 40 spiller turnering.
100 – ((5-1) x (100/40)) = 90 poeng

 

Eksempel 2. tredje plass i en 18 spiller turnering blir da:
80 – ((3-1) x (80/18)) = 71 poeng

 

                                                                                                                                       

Skulle to spillere ha like mange poeng så benyttes poeng med to desimaler. Skulle de fremdeles stå likt, så er det den beste poengsummen som teller. 

Hvordan fordeles poeng i dobles eller lagturneringer?

På turneringer der det er flere spillere på et lag, så regnes antall spiller som faktiske spillere som deltar og ikke antall lag. Det er likevel lagets plassering som avgjør hvor mange poeng man får fra turneringen. Dette gjøres ved at laget som vinner turneringen får alle de øverste plassene på resultatlisten, og laget på andre plass får de plassene som er rett under det osv. Laget samler så sammen alle poengene fra disse plassene og fordeler dem likt mellom spillerne. Eksempel. en 3 manns lagturnering med 8 lag. I en normal 24 manns turnering får de tre øverste 100, 96 og 92 poeng. Laget som vinner vil da 96 poeng for hver spiller ((100+96+92)/3).

Hva er målet med masters turneringen?
Vi ønsker en turnering som skaper entusiasme rundt Age of Sigmar spilling rundt om i Norge. Det skal skal også belønne spillere som støtter andre spillmiljø enn sitt eget, men være mulig å kvalifisere seg med å delta på kun to turneringer. Det skal også støtte og belønne de miljøene som klarer å dra igang flere store turneringer.

 

Hva må turnering organisator gjøre (TO)?
Dere må som nevnt kontakte oss minst 6 uker før turneringen holdes. Dere må også informere i turneringinformasjonen om det er et kvalifiserende arrangement og såkalte «soft scores» teller med i kvalifiseringen til masters eller kun spilling. Etter turneringen så må dere sende resultatlisten til oss. Denne trenger kun å inneholde navn på spillerne og plassering spilleren fikk i turneringen.

 

Dere må også være klar over at resultatlisten er åpen. Da enkelte kan ha et ønske om å ikke ligge ute med navn på en åpen nettside, er det derfor mulig å bruke alias. Dette må informeres om på forhånd. Om noen ikke ønsker å være med i det hele tatt, så må det også gis tilbakemelding til oss om når du leverer over listen. Disse spillerne vil telle i størrelsen på turneringen og de tar poengene til den posisjonen de kom på men blir bare ikke ført opp og kan ikke kvalifisere seg til masters.

 

Hvis noen spillere ikke skulle møte opp eller ikke spilte alle kampene sine, hva skjer da?
Spillere som ikke møter opp, teller ikke på antall spillere i turneringen. Spillere som av forskjellige grunner ikke fullfører alle 5 kampene, teller gitt at de har fullført minst 3 kamper. Da må du regne deg frem til hvilken plass de kom på med de 3 kampene og legge de inn i listen etter det. Så spillere som spiller 1 eller 2 kamper, regnes for masters kvalifiseringen på samme måte som om de ikke møtte opp. Om man kjører 6 kamper i turneringen så er det samme regler, 3 kamper er nok.

 

Hvem kontaktes?
Thomas Berg er hovedansvarlig og ønsker et at dere kontakter han direkte. Har du ikke kontaktinformasjonen hans så ta kontakt via kontakt siden her.


 

bottom of page