top of page
Søk

Intervju med Erling, vinneren av Nordvegen GT

Av Thomas


For en ukes tid siden møtte vi Andårs, som var arrangøren av Nordvegen GT. Nå er det på tide å bli litt bedre kjent med vinneren av samme turnering. Fortell oss litt om deg Erling?

"Jeg startet med Warhammer Fantasy i 2000, etter tre-fire år med ubestemt samling på alt fra orcs til vampire counts, endte jeg opp med å velge Slaanesh, som den små edgy tenåringen jeg var. Jeg spilte fantasy relativt aktivt helt frem til overgangen til AoS, men da mista jeg gløden helt, ettersom det ikke var tilrettelagt for konkurranse spilling. Når generals handbook dukket opp ble spillet med en gang mye bedre i mine øyne.  Jeg starta med litt testspilling på Game Ninja (spill butikk i Haugesund) før jeg flyttet til Oslo for å jobbe som nestleder i Hyperion et år. I løp av det året fikk jeg kontakt med Fjordhammer på lokalene til STF i Oslo, og tok spillingen tilbake på et høyere nivå."


Erling lengst til høyre her. Tor Erik og Kristoffer er fornøyd også fornøyd for sine premier.


Høyere nivå kan man jo trygt si når du klarte å vinne din første 2 dagers AoS-turnering. Kan du si litt om listen din og hvordan den fungerte?

"Listen fungerte som planlagt, fylte opp alle hero plassene med 2 keepers som er slagkraften i listen, grovt mye skade som slår først på en +2 roll, 1 vogn som har en og en halv bøtte med angrep, for å fjerne irriterende screens og 2 infernal enrapturess og en contorted epitome for å ha stålgrep mot magi, reroll suksefulle cast, og reroll på unbinds etterpå. Ikke bare er det en mulighet at spellen ikke går av på andre cast, men også mulig den blir lavere så den blir lettere å stoppe. Daemonettes med battalion var der kun for å dekke battleline, holde objectives og gi meg en ekstra artifact og commandpoint."
"Jeg ga vognen en thermorider cloak for å gi den flying og litt ekstra fart, siden den har en del abilities som ønsker å connecte charge med flest mulig units, og å ha en unit med flying var ganske logisk valg for meg, ettersom slaanesh sin største utfordring er "MSU" multiple small units, som blokker keeperene til å slå der de ønsker, og en flying boksåpner er som bestilt for å garantere meg å komme til der jeg ønsker. Generalen min fikk den andre artifacten; silverslash fra pretender host i slaanesh som gir 2 ekstra angrep med valgfritt våpen (det er jo selvfølgelig klørne som gir 5 skade per) og to command trait (fordi pretender host får to traits på general) som begge er gode offansive for å lage en keeper som kan drepe hva som helst så lenge den får slå. (Mot stormcast spiste den 20 sequitors på en tur)."
Det høres ut som en nokså slem liste. Men kan du fortelle litt om svakhetene til Slaanesh?

"Slaanesh er avhengig av å velge kampene selv, hvem skal slå på hvem. De er raske men taper fort farten om heltene som skal sloss blir låst ned av små units de ikke får hente noe summoning poeng fra. Slaanesh er utrolig avhengig av å samle summoning poeng effektivt. Ettersom det er en hær som tåler veldig lite og derfor er avhengig av å summone inn forsterkninger i løpet av kampen for å holde ut til spillets slutt."

"Slaanesh sin største svakhet er at de bare kan summone units fra heltene sine, og derfor er de ganske sårbare for at alle heltene dør.  Ofte er dette pga magi eller skyting ettersom de er noen beist i nærkamp."
Til slutt, hvorfor valgte du å spille Slaanesh?

"Valget av å spille slaanesh i turneringen var egentlig ikke noe spørsmål med tanke på hvor lenge jeg har dedikert meg selv til de lite politisk korrekte krefter."


Mer info om Nordvegen GT finner du her: https://www.nordvegengt.com

Siste innlegg

Se alle

Tid og sted for Mastersturneringen er satt

Vi har fått fastsatt tid og sted for Mastersturneringen for 2020-2021 sesongene. Den blir avholdt på helgen 22-23 januar 2022 i 2d6 sine lokaler. Disse ligger sentralt i Oslo, i Gunerius bygget, kun 5

Age of Sigmar-hobbyen for nybegynnere

Er du nysgjerrig på Age of Sigmar, eller har du kanskje nettopp tatt dine første skritt inn i hobbyen? Da er denne artikkelen for deg. Jeg var i din posisjon for ikke veldig lenge siden, og har gjort

Comments


bottom of page